Annons:
Etikettredskap
Läst 6214 ggr
Silent_Hill
2014-02-26 16:43

Tema vecka 9; Kitteln

Veckans tema är kitteln.

Kitteln symboliserar gudinnan och används till att bland annat bränna rökelser och örter. Vissa använder den även till att spå i med hjälp av vatten. 

**Har du någon kittel? Hur ser den ut och hur skaffade du den?  Använder du den ute eller inne?                               
**

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Annons:
Bara Anna
2014-02-26 21:30
#1

Min stora sorg (fast eftersom vi bor i lägenhet borde jag kanske vara tacksam….) är att jag inte har hittat någon  riktigt STOR kittel som jag faktiskt kan ha över en eld och koka saker i. Ni vet, en riktigt stor underbar i gjutgärn…

Däremot så har jag hittat en kittel/blomkruka på en auktion för många år sedan av någon form av legering som för närvarande fungerar som mitt rökelsekar. Plus att jag hittade en liten mini-kittel (max 3 cm i diameter) på en marknad för 7 år sedan som jag har piffat till och har som maskot i vår bil. Tom dock. Har funderat på att lägga ¨någon form av amulett-liknande i dess innandöme så småningom när jag kommit på vad.

Eftersom jag redan har Bägaren som symbol för Gudinnan har kitteln ingen specifik symbolik för mig på mitt altare. Mer än att jag tycker den är vacker att ha där.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Silverkorpen
2014-03-02 15:40
#2

Jag har en ganska stor kittel i koppar och den använder jag när jag genomför ritualer inomhus och vill ha ett kärl som samlar upp det som ska offras. Väldigt praktiskt faktiskt. Sen tar jag sakerna och bär ut det i naturen.

Sommarek
2014-03-02 17:48
#3

Jag har en liten en, och den används flitigt från allt från att bränna papperslappar med böner på till att agera ljusstake eller rökelsekar. Min dröm är att hitta en sådan som #2 beskriver, så jag kan använda den till lite mer skrymmande projekt utomhus.  :)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

Jinaum
2014-03-03 21:30
#4

http://gripheim.se/index.php?id_product=731&controller=product ska köpa den ja. Tänker köpa en sådan för matlagning till när jag är ute och reenactar men tänkte köpa en även till häxerier.

Skulle vilja köpa en smidd av TC men de kostar ju runt 3500.

Upp till toppen
Annons: