Gudinnan och Guden

Gudinnan och Månfaserna

2012-07-12 17:21 #0 av: Silent_Hill

Månen är en av symbolerna av Gudinnan och också av hennes utveckling. Att veta om dom olika månfaserna och vad dom betyder är ett bra sätt när man ska använda sig av magi...

Jungfrun – Tilltagande måne

Jungfrun är den yngsta aspekten av Gudinnan. Hon är oskuld och har brist på bekymmer i livet. Hon förknippas med våren och det är henne vi firar under sabbaten Ostara.


Jungfrun är vanligt förknippande med den tilltagande månen och hennes symboler är färgerna vitt och rosa och djuren ugglan och rådjuret. Denna aspekt av gudinnan passar bra vid magi och ritualer som handlar om allt som börjar i våra liv oavsett om det är relationer, jobb eller andra projekt.

Modern – Fullmåne

Bilden av Modern som en evig livgivare var en av det första religiösa bilderna som kan hittas. Modern har både kreativa men även destruktiva egenskaper. Detta är en egenskap av Moder Jord i alla naturens former och aspekter.


Modern identifieras med Fullmånen och vakar över kvinnors och djurens fertilitet och naturen i allmänhet. Hon symboliserar färgen röd och hennes djur är katten, duvan och delfinen.
Denna gudinnan passar bra med magi och ritualer som handlar om moderskap, äktenskap, vägledning, uppnå inre frid, andlig utveckling, intuition och andra psykiska gåvor.

Den gamla – Avtagande måne.

När jungfrun talar till oss om början, Modern är en del av mognaden så är Den gamla en del av allt slut. Hon är en av dom som tar hand om själar som vilar mellan inkarnationer innan du kommer tillbaka till det jordiska planet.  Förr var det en aspekt av gudinnan många fruktade och det blev lätt att man förknippade henne med ondska. Men nu vet vi om och känner med det faktumet att lika väl som vi föds så måste vi alla dö och det är denna gudinnans skyldighet att vägleda oss i slutets fas och ta hand om oss innan vi tar ett nytt språng och med nya krafter återföds.

Denna gudinna förknippas med avtagande måne och hennes färger är svart, blå och mörklila. Hennes säsong är vintern och hennes vanligaste djur är ugglan, vargen, kråkan och korpen. Det är också henne vi firar under sabbaten Samhain.
Denna gudinna passar bra med all magi som har med arbetets eller känslomässiga slut, vila och lugn inför nya planer, dödsfall och om vi vill utveckla kontakten med andar och guider.


Skriven av Silent_Hill
2012-07-12

KÄLLA BILD

KÄLLOR;

http://summerofjoy2.webs.com/gudengudinnan.htm

http://www.libussa.se/html_astro/moon.html

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2012-08-17 21:02 #1 av: Emmyjane

Var hittar man en bra mån kalender?

Anmäl
2012-08-18 01:36 #2 av: Wedni

Januari - Vargmåne

Februari - Snömåne

Mars - Kråkmåne

April - Äggmåne

Maj - Mjölkmåne

Juni - Honungsmåne

Juli - Hömåne

Augusti - Rödmåne

September - Skördemåne

Oktober - Jaktmåne

November - Frostmåne

December - Köldmåne

Anmäl
2012-08-18 10:07 #3 av: BabyDragon

Många vanliga almenackor har månfaserna i sig. Iaf fullmåne och mörkermåne. Däremellan är det ju tilltagande och avtagande måne.

=)

Anmäl
2012-08-18 12:16 #4 av: Silent_Hill

#1 När det gäller månfas kalender så finns det en hel del att hitta på internet, där man kan se när alla månfaserna äger rum. Det finns även appar som har alla månfaserna i form av en kalender. Jag har dock aldrig sett någon bra att köpa om man vill ha en på väggen hemma. Men man kan ju alltid pyssla fram en egen Glad

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2012-08-18 12:47 #5 av: BabyDragon

Kollade på appar, Hittade en Moon phases and zodiacs som visar var månen är i fas, vilken zodiak, vilket element och gudinna som hör ihop med den. Glad Å kostnadsfri va den me Flört

Anmäl
2012-08-18 12:55 #6 av: Wedni

Jag har en app med månfaserna, jag tycker att det är väldigt bra Flört

Anmäl
2012-08-19 10:48 #7 av: Emmyjane

Vad heter de apparna?

Anmäl
2012-08-19 12:55 #8 av: BabyDragon

#7 Min hette som sagt Moon phases and the zodiak. Men om du söker på Moon så kommer nog de flesta upp =)

Anmäl
2012-08-19 14:45 #9 av: NeonNea

#5 & #7

Jag har en mån-app i min samsung som heter Lunafaqt. Kostnadsfri och mycket bra, enligt mig :)

/NeonNea

Medarbetare på Wicca iFokus

Anmäl
2012-08-20 12:34 #10 av: Emmyjane

Tackar!

Firdens liljor!

Anmäl
2012-08-20 16:43 #11 av: Bara Anna

#2 gillar din version skarpt! Väldigt nordiskt! Vet du ursprunget?

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2012-08-23 23:55 #12 av: Wedni

#11

Jag vet tyvärr inte ursprunget. Jag hittade dem på Häxor ifokus. Kola om du hittar det där.Skäms

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.