Magi, ritualer och elementen

Färgernas kraft i magi.

2012-07-18 14:04 #0 av: Silent_Hill

Färgen på ett objekt kan ha stora effekter på all magi du gör, och i allmänhet på ditt dagliga liv. Många gånger kommer trollformeln att kräva en viss färg av ljus, en färgad penna eller något annat av färg. Färgen väljs inte slumpmässigt, i stället har varje färg vissa egenskaper som kan bidra till förstärka effekten av en besvärjelse. Att bara bära en viss färg kan också påverka ditt liv. Här är en sammanfattning av de mer kraftfulla färgerna i magi.


RÖD är färgen av energi, vitalitet och kraft. Den representerar styrka, livskraft, aktivitet, vitalitet, energi, mod, passion och sexuell kärlek.

KROPPEN; Röd används för hjälp vid sjukdomar, torkar ut vätskan i sår etc.. Röd är en kraftfull medel för läkning av sjukdomar i blodet och cirkulationen. Den hjälper till med depression.
Element; Eld

ORANGE är den mentala kroppen i både dess logiska och konceptfulla form och representerar stimulans, kreativitet, motivation, uppmuntran och framgång. Den är bra för studier.

KROPPEN; Den används för att öka immunitet, för att öka sexuell potens, att hjälpa till i alla mag krämpor, bröst och njursjukdomar. Orange kommer att ha en mjuk värmande effekt om det används lätt. Det är inte en bra färg för nervösa personer eller personer som blir lätt upprörda.

GUL är färgen för intellekt och det används för mental stimulans och hjälper dig att tänka snabbare. Det är bra för att rensa ett dimmigt huvud. Gul står för kommunikation, kreativt arbete, framgång, platoniska förhållanden och glädje. Gul är bra för handel, resor, kunskap och magi. Vitalitet, förändring, framsteg, kontakt, kommunikation. Förtroende, glädje, inlärning, kunskap, mental klarhet, koncentration, tala och skriva och visualisering.

KROPPEN; Den hjälper till för att bota eksem och andra hudproblem.
Element; Luft

GRÖN är färgen för att läka och resa tillbaka i tiden. Det kommer att balansera känslor och leder till en känsla av lugn. Grön står för fertilitet, tillväxt, föryngring, återvinning, healing, skörd och överflöd, välstånd, harmoni, balans, frid, hopp, hem, växter och djur.

KROPPEN; Grön är en allmän helande färg eftersom den stimulerar tillväxt därför är det bra för att hjälpa till att läka brutna ben - återväxt av vävnad av alla slag.
Element; Jord och vatten

BLÅ är sanningens färg,, och hjälper till genom att lugna sinnet. Blått står för lugn och ro, sanning, visdom, rättvisa, råd, vägledning, förståelse och tålamod, lojalitet och heder, uppriktighet, hängivenhet, healing, kvinnlighet, profetiska drömmar, skydd under sömnen, astral projektion. Den hjälper till att lugna, rekonstruera och skydda.

KROPPEN; Blå är bra mot feber och brännskador.


Blå har element vatten och luft.

TURKOS står för förändringar, intellektuella och intuitiva insikter, uppfinningar och originalitet, förnyelse, broderskap, humanitet.

LILA är en färg som kommer att ansluta dig med ditt andliga jag. Det är bra för mentala och nervösa problem.

KROPPEN; Lila hjälper mycket bra med reumatism och epilepsi. Hjälper till med smärta, används i djup vävnad arbete och hjälper till att läka ben.

LAVENDEL är färgen av jämvikt, hjälper med andlig healing.

VIOLETT är färgen av gudomlig frihet. Det används för att bränna bort karma från andra liv på alla nivåer. Den står för andar, änglar och gudar spådom och profetior. Psykiska förmågor, spådom, motverkar negativitet och svart magi, tar bort förbannelser och healing, psykisk makt, inspiration, meditation, andlighet, andlig makt, astral projektion, tredje ögat.

VIT representerar renhet. Rening, befrielse, healing, ärlighet och sanning. Mildrar och avlägsnar spänningar. Hjälper dig att fokusera dig på ett specifikt mål. Det kommer att rena kroppen på de högsta nivåerna. Det är den högsta laddningen för att skapa fred och komfort på högsta nivå. Detta är också en bra färg att använda om man är osäker vilken färg man ska välja.

SILVER är färgen för fred och uthållighet. Den står för kvinnlig energi, kretslopp, återfödelse, reinkarnation, känslomässig stabilitet, ta bort eller neutralisera negativitet, intuition, drömmar, psykiska förmågor och psykiska arbetssätt.

KROPPEN; Det är den stora utrensnings färgen så den är mycket bra för att ta bort oönskade sjukdomar och besvär från kroppen. Den hjälper till vid hormonell obalans.

GULD står för solen och maskulin energi. Den är bra för självförtroende, kreativitet, perfektion, framgång i investeringar, lyx, världslig makt, magisk makt, att övervinna dåliga vanor och missbruk.

KROPPEN; Guld är den starkaste färgen för att bota alla sjukdomar. Det är så stark att många människor inte kan tolerera den, så att folk måste vara anpassade till guld över en tidsperiod. Guld stärker alla områden som omfattas av kropp och själ.

BRUN står för stabilitet, bevarande, skydd av hushåll, familj och husdjur, läkande för djur, hitta försvunna föremål, hjälper till att göra relationer fasta, för att öka beslutsamhet och koncentration, för att locka fram hjälp i ekonomin.
Element; Jord

SVART är en färg som inte används så ofta, men den kommer att bidra med tålamod. Den kommer att hjälpa dig att nå tystnaden. Svart representerar mysterier, visdom och kosmiska krafter. Beskyddar, jordar och absorberar negativ energi. Avlägsnar förvirring och missämja, lindrar förluster och separation. Använd svart om du vill dölja något från andra. Den hjälper dig att bryta dig fri från dåliga vanor och missbruk. Den är bra för djupa meditationer och hjälper dig att öppna djupa omedvetna nivåer. 
Element; Jord

Skriven av Silent_Hill

2012-07-18

KÄLLA BILD

 

KÄLLOR;

http://www.beccus.se/haxmag/bos/fargb/fargbetydelser_hoger.html

http://haxhem.wordpress.com/tag/fargmagi/

http://www.exacta-sweden.com/group.asp?group=89

http://library.thinkquest.org/27066/psychology/nlcolorpsych.html

http://psychology.about.com/od/sensationandperception/a/colorpsych.htm

http://altmedicine.about.com/cs/chakras/a/ChakraSounds.htm

http://www.collegewicca.com/BOSfiles/candles.html

http://www.accidere.se/879021ba-797e-4046-9dd2-b07bd17d576e-29.html

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2012-11-28 14:13 #1 av: Blodfot

Super bra skrivet!

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.