Magi, ritualer och elementen

Att skriva sin egna magiska ritual

2012-07-18 15:49 #0 av: Silent_Hill

Hur man gör trollformler kan vara en stor fråga för alla nya wiccaner. Idén att göra upp din egen kan verka konstigt och lite skrämmande. Hur kan en hemmagjord ritual vara äkta? Tänk bara på en ritual som ett recept. Vissa använder recept från en berömd kock i en publicerad kokbok och du kommer att vara nästan säker på att producera något gott. Men när du piskar upp något av ditt eget skapande, betyder det inte att det är ett mindre bra recept. Det är bara en lite tuffare om du är ny på matlagning. Med erfarenhet kommer du förmodligen strunta i boken helt och bara laga det du känner för i stunden. Ritualer fungerar på samma sätt. Det finns inget snabbt sätt att skapa den perfekta ritualen. Här är lite tips för att göra sina egna ritualer;

Ditt syfte

Först av allt måste du veta och hålla fast exakt vad du försöker åstadkomma. Det kanske inte tar mycket tankekraft att klura ut detta, men du måste ta detta första steg så att du vet hur man ska gå härifrån. Var specifik också. Tänk inte bara "kärleks besvärjelse” Du kanske vill hitta en ny kärlek eller återförenas med en gammal kärlek. En mer specifik ritual är mer framgångsrik.

Material

När du har ditt syfte klart, så är rätt material nästa steg i hur du gör trollformeln. En bra lista över vad du behöver är där du ska börja. Kolla över allt material som överensstämmer med det du ska åstadkomma. Allt från 2 till 5 objekt är vanligtvis tillräckligt för en typisk ritual men även som kan justeras för att passa dina önskemål. Om du gillar ljus, arbeta med färger och ljus. Om du föredrar kristaller, kan du använda lämpliga stenar. Det är upp till dig.

Orden och ramsor

Inte alla trollformler måste ha ord, men de hjälper dig att fokusera din energi på din avsikt när du utövar den. Detta kan vara en svår del om du inte är alltför kreativa. Håll det enkelt och om du vill kan du försöka få det att rimma. Det kan då vara lättare att komma ihåg och man kan ibland få en bättre ”rytm” när man läser upp den, men den behöver absolut inte rimma om du inte känner för det. Kolla upp om du kan hitta olika ramsor för magiska ritualer på t.ex. Internet så har du något att hitta inspiration ifrån.

Tiden

Detta är inte lika viktigt som de andra delarna av hur man gör trollformler, men du kan lägga extra kraft om din tid för ritualen är rätt. Välj rätt dag i veckan eller rätt fas på månen. Studera några jämförelsetabeller och se när  bästa tiden för ditt syfte är. Om det verkligen inte fungerar för dig, så gör den då du känner.


Sätta ihop allting

Här tycker dom allra flesta att det blir svårt. Gå igenom hela proceduren och kolla igenom din ev. ramsa. Ditt sinne måste vara fokuserad på vad du försöker göra, och du måste ta din tid. Visualisera dina avsikter och visualisera den energi omkring dig och var fokuserad på din uppgift. Föreställ dig allt i ditt inre när du arbetar. Det är där erfarenhet och praktik kommer in. Det är det inre arbetet i ditt sinne och tankar som gör trollformeln och är inget man egentligen kan lära ut.

 

 

KÄLLA BILD

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2012-07-22 23:28 #1 av: Wara

När jag vill åstakomma en förändring (trollformel), tänker jag, att det jag önskar redan har hänt. T.ex. " Jag har ett underbart arbete, som har användning av mina talanger". Oavsett om jag har det nu eller inte, då dras jag till detta jobb.

Anmäl
2013-07-27 01:11 #2 av: Ceriadwen

Jag tycker att det även skulle vara bra för nya som hittar hit till forumet, att ha info om hur man skapar en mer "religiöst" inriktad ritual. Till exempel ett format för att fira sabbater, esbats eller vid andra behov, t.ex. övergångsriter. :)

Anmäl
2013-07-28 06:41 #3 av: Bara Anna

Något annat som är viktigt för mig är också att redan INNAN ritual är utförd bestämma sig för hur du skall förankra den energi du arbetat med i ritualen. Det är t. ex ganska meningslöst att göra en ritual för nytt arbete, om du sedan ligger kvar på sofflocket hela dagarna....

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2014-12-30 21:44 #4 av: fridelfina

Ingridalina ; här finns info om ritualer

   
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.