Redskap

Tema vecka 4 – Trollstaven

2014-01-20 19:35 #0 av: NeonNea

Veckans tema: trollstavar!

Trollstaven används framför allt till att rikta energier, och kan vara gjort utav mer eller mindre vad som helst och se ut hur som helst.

 

Bilden på förstasidan och här i artikeln visar två av mina trollstavar – en väldigt lång utav syren och en kort av bergskristall.


 

Har du en trollstav? Hur ser den ut? Vad brukar du använda den till? Har du gjort den själv eller köpt den?

/NeonNea

Medarbetare på Wicca iFokus

Anmäl
2014-01-21 08:02 #1 av: Bara Anna

´Trollstav är något som jag faktiskt aldrig har haft i min ägo! En av nackdelarna med att ha blivit "uppfostrad" i ett coven. Jag tror att min dåvarande Översteprästinna som hade MYCKET skinn på näsan inte hade så mycket till övers för det helt enkelt aka den användes aldrig....

Sedan när det gäller att rikta energier: Där har jag använt mig antigen av min athame (för att kasta cirkel) eller min egen arm/finger för mer finlir. Har aldrig kännt behov av trollstav faktiskt. Den har dessutom kännts lite malplacerad iom att jag redan har athamen som rep. f ör Guden och eld/luft och Bägare för Gudinnan och Vatten/Jord.

Skall bli spännande att läsa vad andra använder och inte använder sina stavar till!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2014-01-21 17:14 #2 av: NeonNea

Jag brukar använda min trollstav som en förlängning av armen (eller hur man nu ska förklara det), och gör då min trollstav med material som gynnar energierna jag sänder ut. Brukar framför allt använda mig av syren, körsbär eller poppel som träslag, då jag kommer bra överens med dem, och ibland använder jag bergskristaller som trollstavar. 

Jag gjorde faktiskt ett "handtag" idag av poppel till kristallen på bilden i artikeln :)


#1 Jag har försökt att rikta energier med en athame en gång (eller ja, det var en kniv jag använde som athame), men jag känner mer att den ger ifrån sig destruktiv energi och en trollstav ger ifrån sig uppbyggande energi. Ett exempel: bygg upp cirkeln med hjälp av en trollstav, och "skär upp" den efter ritualen med athamen... Skulle t.ex. kunna använda en athame om jag vill bli av med en dålig vana etc. men ja, det är bara en tanke :)

/NeonNea

Medarbetare på Wicca iFokus

Anmäl
2014-01-21 18:19 #3 av: Bara Anna

#2 Intressant det där med destruktiv energi och så vidare. Absolut INTE något som jag har kännt när jag har varit i cirkel som slagits/kastas! Tänk vad olika det är. Men smaken är som baken som man säger - delad :-) Så länge som det fungerar för utövaren och deltagaren så är allt bra ju! :-D

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2014-01-21 18:27 #4 av: NeonNea

#3 Det har du rätt i, haha! :D

/NeonNea

Medarbetare på Wicca iFokus

Anmäl
2014-01-21 20:23 #5 av: NeonNea

Tänkte visa en bild på trollstaven/handtaget för kristaller som jag gjorde :)

Det är en bit poppel som jag bara borrade ett hål i. Jag gjorde även ett djupare hål på undersidan som jag fyllt med lite "godsaker" :) Tänkte olja den sedan och ev. måla på några symboler.

/NeonNea

Medarbetare på Wicca iFokus

Anmäl
2014-01-22 11:30 #6 av: Ceriadwen

I början av mitt praktiserande var staven ett viktigt redskap som jag använde för att dra cirkeln etc. Men undan för undan trängdes den bort av athamen tills jag i princip slutade använda staven. Jag har fortfarande inte hittat ett område där staven är överlägsen athamen i användning.

Jag håller med #2 så pass att staven och athamen känns olika att använda. Jag tycker staven har en "mjukare" energi, i brist på bättre förklaring, medan athamens känns mer direkt. Därför använde jag ett tag staven i mina esbatritualer, och athamen under övriga firanden.

Jag tyckte det var så roligt att se dig, Anna, skriva att för dig är athamen redskap för både eld och luft. Jag har aldrig tänkt så, men på ett sätt känns det som en så befriande tanke att slippa välja! För egentligen kan jag också se den som båda. Jag får fundera vidare på det, tack, det var en ögonöppnare.

Jag har i alla fall kvar min stav, ifall jag skulle känna mig inspirerad att använda den i framtiden. Den är gjord av pilträ, med en uggla som handtag.

Anmäl
2014-01-22 14:10 #7 av: mayolica

Här är en bild på min trollstav

~ mayolica ~

Anmäl
2014-01-22 15:29 #8 av: Ceriadwen

#7 Vad är det för material?

Anmäl
2014-01-22 15:30 #9 av: Ceriadwen

#7 Vad är det för material?

Anmäl
2014-01-22 16:03 #10 av: mayolica

Något slags trä, jag vet inte vad det heter?

~ mayolica ~

Anmäl
2014-01-22 23:47 #11 av: NeonNea

#6 och #7 så vackra!

/NeonNea

Medarbetare på Wicca iFokus

Anmäl
2014-01-25 22:12 #12 av: Silverkorpen

Jag har en stav som jag använder för att skapa cirklar som inte är så starka. Tex. om det är en meditation eller öppen cirkel med ickeinitierade så använder jag gärna min stav.

Den fungerar precis som min athame men den är inte lika stark som athamen.

Anmäl
2014-01-30 10:40 #13 av: powerofthebass

Jag funderar på att göra en egen , i wallnöt

Anmäl
2014-02-03 08:20 #14 av: [kajmal"]

magiska träpinnar ? naturväsen
Posted on februari 2, 2014

har skrivit om i min bok, att jag blev ombed att städa i ladugårde

citat: Jag är i ladugården och pysslar när jag märker att någonting kommer in. Jag kände att den, eller det ville att jag skulle städa i ladugården. Jag tittar på rännan på golvet som är full av skräp. – Jag lovar att städa, säger jag. Långt senare kommer en väninna på besök. Vi pratar och går för att titta på äppelträden. Hon stannar upp och tittar mot ladugården och frågar; – Har du hyresgäster i ladugården? – Nej svarade jag. Vi står tysta och tittar på äppelträden då säger hon; – Jag tror att det vill att du ska städa. Jag svarade; – Jag vet, har inte hunnit ännu, jag väntar på att få bort bilen från porten. Några veckor senare blev jag av med bilen och städade upp i ladugården. slut citat:

nåväl jag går till ladugården en morron det innan jag städat precis i ladugårdsporten till höger ligger en hög med träpinnar ( den fanns inte där dagen innan) den är ca 1,5 decimeter hög och innehåller en massa trädbitar ca 1-2 cm tjocka och ca en decimeter långa,m tänker först att det är skator , men det verkar konstigt. så tror jag mej förstå. att det är ännu en tillsägelse av mej att städa i ladugården. så gör jag eferåt. jag styr försiktigt grenhögen till sidan intill porten

senare så kommer jag på att spara några så jag hämtar tre små trädbitar . och lägger i mitt vitrinskåp för framtiden, tänker att det kanske är spår av nån sorts strålning eller kraftfält i dem……………något senare så kommer min vännina i berättelsen på besök, så jag här åt ene två bitar ochså……….tror ochså att jag gav en till en annan tjej som bodde oss mej ett par, men kommer inte ihåg.

i varje fall nu en 7 -8 år senare ligger fortfarande några bitar kvar, så jag ska gå och hämta dem i morron

skickade en bild av ladugården till en spirutiell vän för några år sedan, han sa att han kände någonting till höger om porten. jag förklarade at det är där grenbitarna ligger som är kvar

så de kanske utstrålar nån energi av det som lagt upp högen

Anmäl
2014-02-13 10:57 #15 av: kullagulla

en undran, en stav av gran eller hassel, vilken är bäst. Eller spelar det ingen roll vad den är gjord av? Vill ha en stav som kan hjälpa mig att bli starkare o beskyddar mig från energitjuvar,som inte utnyttjar min kärlek.Som gör att folk lyssnar när jag säger nej. Kan man lägga in sånt i en stav? Undrar, för jag har tänkt o köpa en stav, o tror man kan få lägga in vad man vill ha hjälp med


Anmäl
2014-02-13 12:16 #16 av: Bara Anna

Baserat efter det behov som du beskriver skulle jag nog välja Hassel (Taget från denna sida: http://sacredwicca.jigsy.com/tree-correspondences). Du kan lägga in det mesta i en stav, som från början (som jag ser det), bara är ett tomt kärl, med undantag för att olika träslag har fallenhet för olika former av magi, precis som vi är bra på olika saker. Det är din vilja och intention som skapar själva funktionen hos staven om du förstår vad jag menar...

Om möjligt så skulle jag dock försöka göra staven själv och inte köpa den! Det skapar ett mer personligt band till dig och jag inbillar mig att den blir starkare då! Framför allt eftersom du verkar ha ett väldigt specifikt syfte med din stav.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2014-02-13 21:42 #17 av: kullagulla

kan inte så mycket om detta än, men känner henne som gjort staven.Hon säljer dem på lotusgarden.Anmäl
2014-02-13 21:44 #18 av: kullagulla

http://lotusgarden.tictail.com/

Anmäl
2014-02-13 23:10 #19 av: BabyDragon

Fina var dem, men skulle nog göra en själv i såna fall Glad

Nu har jag kanske väldigt svår fantasi då jag är trött men någon som har ett bra tips om vart man kan hitta trä om man vill ha ett träslag som inte så lätt hittas i en lokal skog? Funderar

Anmäl
2014-02-14 06:26 #20 av: Bara Anna

#17 Om du känner personen ifråga är det annorlunda, men det är fortfarande STOR skillnad på att beställa via postorder eller att verkligen kunna känna efter vilken wand som har bästa energin för ditt syfte! Om du känner tillverkaren så kanske du kan få göra hembesök och välja? Då slipper du dyrt porto också?^^

OBS! Vill bara påpeka att köpa eget inte nödvändigtvis är dåligt! Om du t. ex känner att du är behov av en Wand NU, gärna igår, så varför inte? Men det är fortfarande så att det är ett redskap som inte är skräddarsytt för dig och trott eller ej - det gör STOR skillnad. Jämför t. ex att köpa kläder via postorder, eller gå och prova dem på en affär... Ellér ännu hellre: Kläder via postorder eller få dem uppsydda till dig!

#18 Ge dig ut på Eriksgata kanske? Nej, jag vet faktiskt inte. Just formen gör ju det mindre troligt att man kan hitta det hos andra tillverkare t. ex. Du kan ju efterlysa här på WiF iofs. Vi är ju ganska utspridda över hela Sverige!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2014-10-18 20:50 #21 av: fridelfina

Jag har gjort två st själv, här är en av dem. Det är ett gammalt kort som jag publicerat i Häxor i fokus för längesedan. Denna haren andisk opal i botten och en bergskristall i toppen och på staven är det små stenar av olika blandade sorter. Träslaget har jag glömt bort.... kanske kommer minnet tillbaka....

   
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.