Magi, ritualer och elementen

Tema vecka 6 - Offer

2014-02-03 16:48 #0 av: NeonNea

Denna veckas tema är offer.

Att offra är något som många gör under sin ritual.

Man kan offra till guden, gudinnan, olika väsen, eller till vad/vilka man arbetar med.

Vad brukar ni offra? Hur anser ni att man bör offra?

/NeonNea

Medarbetare på Wicca iFokus

Anmäl
2014-02-05 10:05 #1 av: Sommarek

Jag tycker att man ska göra det från hjärtat, så som mycket annat. Ett offer är ju en gåva; så varför inte lägga ner lika mycket tid på det som på andra slags presenter? ;)  Själv tycker man ju det är roligare att få saker som man kanske inte visste att man behövde, saker man gillar... något personligt, helt enkelt.

Man kan också prova att ge lite av något man helst skulle vilja behålla själv, vilket rent symboliskt visar att man sätter andra före sig själv och är medveten om att det i livet handlar om att ge, inte bara att ta. Så länge det finns en tanke bakom spelar det inte så stor roll vad det sedan är man faktiskt offrar. :)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2014-02-05 11:54 #2 av: Ceriadwen

Haha! Jag var så bombsäker på att nästa tema skulle bli pentagrammet eftersom de andra vanligaste redskapen hade gåtts igenom. Hoppas det också kommer!

Offer. Det var någon som skrev en gång att det viktigaste vi kan offra i dagens samhälle är tid. Tid och energi. Det tycker jag stämmer ganska bra ändå, för många är det det mest värdefulla vi äger. Så på ett sätt kan jag se all tid jag lägger på Wicca som ett slags offer, en vördnadsfull handling. Att jag tar tid från något vardagligt och lägger den på att närma mig det gudomliga.

I ritualer händer det förstås att jag offrar i mer fysisk form. Rökelse kan jag se som ett slags offer, som stiger till gudarna med min intention eller min tacksamhet. Dryck kan jag hälla ur bägaren, ner på marken, som en libation. Det händer även att jag lämnar kvar mat vid ritualplatsen, om jag är utomhus. Är jag inomhus kan jag lägga ut maten efter ritualen.

För mig är det inte heller så viktigt vad eller hur jag offrar, så länge du bär känslan av tacksamhet och offret som sagt kommer från hjärtat.

Anmäl
2014-02-05 18:16 #3 av: BabyDragon

Hittils har jag offrat dryck eller mat. Jag bor i lägenhet så kan inte direkt lämna det utanför eller gräva ned det som jag skulle vilja göra. Så jag lämnar det på altaret till dagen efter för att element andar, feer, och andra ev energivarelser som kunnat lockats utav min ritual ska kunna "äta" utav mitt offer innan jag lägger det i komposten.

Anmäl
2014-02-06 14:39 #4 av: NeonNea

#2 Kanske nästa vecka, då? ;)

Men ja, jag håller för det mesta me er. Jag gillar inte riktigt att vissa online etc tycker att man kan ta lite majsmjöl och slänga på marken, och så har man offrat! Nej, jag tycker det ska vara något som faktiskt betyder något för en. Kanske lite av ens favoritdryck? Eller kanske den där fina stenen man hittade på stranden för några år sedan? Eler varför inte något så enkelt, men åh så värdefullt (och tidigare nämnt): tid och energi?

/NeonNea

Medarbetare på Wicca iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.