Allmänt om Wicca

Tema vecka 10 - Växter

2014-03-05 12:46 #0 av: NeonNea

Veckans tema är växter!

Nu börjar det bli något varmare där ute, och det kan börja bli dags att så några plantor. Krukväxter kan vara väldigt bra att ha om man bor inne i stan och vill komma närmre naturen. Växter och växtdelar kan bland annat användas som offer.

Omger ni er av diverse växter? Har de olika växterna särskilda betydelser för er? Har någon kanske en trädgård? 

/NeonNea

Medarbetare på Wicca iFokus

Anmäl
2014-03-05 18:40 #1 av: Bara Anna

Ha ha, jag är häxan med de svarta tummarna..... Den äldsta växt som jag har lyckats hålla vid liv var en fredskalla jag fick av en annan wiccan för många år sedan. Men även den har fått gå till de sälla växtmarkena nu.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2014-03-06 15:15 #2 av: Tuva-Lena

Jag bor på landet om somrarna och har en stor tomt med "trädgård", ja det borde i alla fall vara en men underarbetet är dåligt så det som trivs bäst är ogräset.. Nu är ju "ogräs" inte fy skam heller och faktum är att jag plockar de flesta växterna ute i naturen; nässlor, groblad, daggkåpa, vide, åkerfräken - min favorit- m fl underbara läkeväxter! I trädgården blir det vackra blommor oftast och grönsaker förstås. Pepparmyntan är undantaget och den enda läkeväxt som trivs i min trädgård. Jag hade en vacker digitalis ett par år som jag frösådde själv men den tog den stränga vintern för två år sedan.. lite trist. Ledsen

Men nu har jag köpt nya frön som snart åker ner backen! Bl a digitalisfrö. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2014-03-06 16:23 #3 av: Sommarek

Det märks att det bor en häxa (eller två) i vårt hus; jag har de svartaste tummarna man kan föreställa sig, men allt tokblommar hos oss. Alltid. Hallonen ger sig först i november, och i december kommer snödropparna. Tusenskönor har vi i gräsmattan året om (och där jag brukar hålla mina ritualer växer de dessutom i en cirkel runt om platsen!), och saker som kan ha dött för två år sedan kommer tillbaka även om jag inget gör med dom. Saker jag aldrig har sått blommar, och saker jag inte har en aning om vad det är.

(Djuren gör säkert sitt till; vi har alla slags fåglar, samt igelkottar, kaninen och en gång till och med en räv, på besök.)

Jag älskar plantor och grönt, men jag är inget bra på det. Men det verkar lösa sig ändå.  :D

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2014-03-07 10:27 #4 av: Manutar

Jag har haft en liten trädgård i några år som jag nu måste flytta ifrån. När vi började ta hand om trädgåtden med min sambo (som f. ö. också är häxa) så fick vi höra att inget växer. Hahaa! Redan två veckor senare fick vi höra att trädgården aldrig varit så fin, och då hade vi inte hunnit göra annat än gå barfota och tala med det glesa gräset :D Sakta men säkert så fick vi till en riktig liten frodande äng med örter och läkeväxter. Det var någon som "kom och planerade" blommor också, vi hannknnappt diskuera att bå fattas i trädgården så hade vi blå blomster där, samma med ett par andra växter. Men som sagt, nu måste vi flytta. Men, örter och växter har vi massor i kruka, dem ska med såklart. Artemisia absinthium och Ocimum sanctum är nog mina favoriter av örterna som följer med oss.

Anmäl
2014-03-07 14:03 #5 av: scheindel

jag älskar växter och min stora sorg här i livet är att jag inte har en trädgård (just nu). jag odlar så mycket örter jag kan och lite grönsaker på balkongen men det är inte samma sak. inne har jag ganska många krukväxter. jag tycker att det skapar en skön och liksom trygg atmosfär (min sambo tycker att det är som att bo i en djungel).

nyttoväxter är ett av mina största intressen, så allt som kan ätas eller medicineras med eller annat älskar jag.

jag jobbar också magiskt med ganska många växter, dels som ingredienser i spells osv, men även växtandar eller vad man ska kalla det som guider eller lärare.Anmäl
2014-03-21 11:58 #6 av: Fjäll1291

Jag älskar växter, särskilt vilda svenska blommor

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.