Annons:
Etikettredskap
Läst 10129 ggr
Silent_Hill
2014-03-13 07:49

Tema vecka 11; Rökelser

Veckans tema är rökelser.

Rökelser finns i både fast och lös form och används bland annat till att rena. Använder du dig av rökelser? Köper du eller gör eget? I vilka sammanhang använder du rökelser?

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Annons:
Medda
2014-03-13 08:09
#1

Min astma kommer igång av rökelser, så jag använder aroma oljor istället. Det är mycket mildare mot mina lungor 😃

When life rains on your parade, dance in the puddles 🌈

🌺Änglar IFokus

Manutar
2014-03-13 08:56
#2

Jag älskar rökelser! Har ett par märken jag köper som stickor, är noga med att bara köpa god kvalité. Sen så gör jag mycket själv. Lösrökelser har jag blandat i många år och bundit buntar, men för ca 1,5 år sen fann jag kyphi! Det är så kul att göra och ännu roligare att bränna. Doftar helt otroligt gott (om man gör en bra blandning, tror dock det är svårt att få att lukta illa). Kyphin ska dra sig innan man kan bränna det, extra spännande med väntetiden. Efter ett år lär de vara bäst men jag har bara väntat sådär 3-6 månader.

Jag använder de köpta rökelserna till vardags, för att de doftar gott och också i aromaterapeutiskt syfte. De jag gör själv används till många olika saker vid olika tillfällen: som mat till olika andar, väsen och makter, till att rena hemmet och mig själv, vid helande, i magiskt arbete, till ritualer, vid divination osv. Vissa bränns bara utomhus.

Gjorde just ny kyphi ett par veckor sen, tror jag ska göra ett till experiment ganska snart igen :) Rökelse, det är så härligt!

Sommarek
2014-03-13 18:55
#3

Vi har alltid rökelse med vid ritualer i covenet, mycket för att en av covensystrarna gör sin egen och är fantastiskt duktig på det.  :)   Jag, som aldrig har gillat pinnrökelse så mycket, gillar den hemgjorda varianten mycket bättre.

Jag köpte i och för sig ett paket sist jag besökte det eminenta och mysiga Häxans Hus, men då mest för att Hans Gudomliga Höghet krävde det - men den luktar gott också, så vi vinner båda på det.  ;)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

scheindel
2014-03-14 11:01
#4

Jag använder rökelse ibland och oljebrännare ibland, beroende på humör. oljan luktar inte lika mycket och ryker inte så mycket så den är "snällare", däremot tycker jag att röken ger en lite mer "magisk" atmosfär.

jag har aldrig riktigt gillat pinnrökelse så förr använde jag aldrig rökelse öht, men för ett tag sedan visade en kompis hur man gör egen så det är det jag använder nu. luktar mycket bättre och dessutom tycker jag att den blir mer kraftfull rent magiskt när man gör själv.

använder rökelse för ritualer, magi och ibland bara för att jag gillar lukten.



BabyDragon
2014-03-14 17:55
#5

Använder rökelser. Köper mina och har väl inte riktigt kommit ifrån pinnar och koner då jag inte har något att elda i och inte vet vart jag ska hitta örterna :P

Vissa är starka och astman klagar även här. Men har hittat Frankincense koner som fungerar bra. Älskar mon konhållare som är i form av en drake och röken kommer ut ur dess mun ❤️

Silverkorpen
2014-03-16 21:54
#6

Jag blandar egen rökelse för ritualer. Jag funderade på hur folk har råd att köpa kläder etc. för någon dag sedan. Därefter gick jag och började fnula på en vårdagjämningsrökelse och började påta och leta i min lilla rökelsesamling… Det är dit mina pengar går! Dyra kådor, träslag och örter…

För mig så fungerar aromaoljor väldigt dåligt, något i det får mig att bli yr och illamående, men egengjord lösrökelse är fantastisk!

Om jag ska bränna pinnrökelse så väljer jag Japansk rökelse. Den är behaglig och lämnar inte efter sig "kattpisslukten" som annan pinnrökelse gör. (Jag tycker det luktar illa med vanlig pinnrökelse, även Nag Shampa)

Jag kan rekommendera Scott Cunninghams bok Complete book of Incense… : http://www.amazon.com/Complete-Incense-Llewellyns-Practical-Magick/dp/0875421288

Där kan man lära sig lite om proportioner och hitta spännande recept. Jag har gått ifrån boken idag men det var från den jag lärde mig grunderna!

Annons:
catha
2014-03-18 10:27
#7

#2 Du får gärna berätta mer om vad kyphi är för något?

Ceriadwen
2014-03-18 11:01
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

Till ritualer använder jag bara lös rökelse på kol. Undantaget var i söndags när jag firade fullmånen. Jag har precis flyttat, och Altaret står nu nästan precis under en brandvarnare så jag vågade faktiskt inte riskera att utlösa den…! Men det är bara att inse, pinnrökelse gör inget för mig nu för tiden så nästa gång får jag prova och se hur känslig brandvarnaren är. ;) Jag gör både egna blandningar och använder köpta. Favoritmärket är i så fall Starchild. När jag började göra egna blandningar var det ingen instant success, jag hade alldeles för mycket örter och för lite kådor så det luktade bara bränt gräs. På senare tid har jag investerat i lite olika ingredienser så nu går det mycket bättre. Att komponera ihop och använda en egengjord rökelseblandning i ritual är… tillfredsställande! Och så får man det som man vill ha det, med sina egna associationer till doftsinnet.

Silverkorpen
2014-03-18 21:18
#9

#7 Kyphi är en gammal rökelse som hittades vid utgrävningarna av pyramiderna i Egypten. Det finns recept bevarade i form av hieroglyfer etc. där det finns lite olika typer av kyphirökelse.

Jag har aldrig gjort kyphi men tänker nog göra det någon gång under sommaren då jag har mer tid.

#8 Åh, Starchild gillar jag också, speciellt Cernunnosrökelsen gillar jag! :)

Cerese
2014-03-20 06:06
#10

I kväll ska jag använda den rökelse jag fick av min vänliga granne

Väljer mina rökelser efter hur jag mår och till vad. När min dotter fyller år nu i april ska jag tända den kärleksrökelse jag fick av henne.

nu väntar snöslask och arbete/Med vänlig hälsning Cerese

"Den sorg Ceres känner när hon förlorar sin dotter i den kalla, dystra vintern, och den glädje hon känner när de återförenas i under sommarens härliga tid."

Ceriadwen
2014-03-20 06:14
#11

#9 Åh, den har jag aldrig använt, låter trevlig på namnet. :))

scheindel
2014-03-20 12:37
#12

Jag har gjort Kyphi tillsammans med mitt coven och den blev jättebra. Det är lite pyssel, den innehåller en del ingredienser som inte är så lätta att få tag på, åtminstone i receptet vi använde. Det tar också lite tid för den ska dra ganska länge och olika ingredienser ska dra olika länge i blandningen, så man kan inte bara hälla i alltihop på en gång utan måste göra det i omgångar över några veckors tid. Men den luktar jättegott och det är roligt att använda ett recept som är så gammalt.



Cerese
2014-03-22 06:09
#13

9# Min dotter har köpt den och den låg på mitt bord en dag den heter Love, trodde det var till henne o killen hennes men hon lämnade den när hon flyttade, märke Amor 1945, tror att den passar utmärkt den 1 maj hi hi

"Den sorg Ceres känner när hon förlorar sin dotter i den kalla, dystra vintern, och den glädje hon känner när de återförenas i under sommarens härliga tid."

Annons:
Manutar
2014-03-23 10:37
#14

#2 Kyphi är en gammal Egyptisk rökelse som man offrade till gudomar. Här är en tråd om kyphi inne på HiF http://haxor.ifokus.se/discussions/50dc003ed3b4fd2bc30002bd-kyphirokelse-steg-for-steg

#12 Kan du möjligen dela med dig av receptet ni använde? Eller berätta var man kan hitta det?

scheindel
2014-03-23 15:25
#15

#14. jag minns inte vilket recept vi använde tillslut. vi tittade på både recept i en bok av Cunningham (jag vet inte hur autentiska de är) och på internet. det fanns någon sida med en sammanställning av kyphirecept som hittats i antika egyptiska källor. prova att googla så kommer den nog upp.



Upp till toppen
Annons: