Ritualer, formler och cirklar

Lite hjälp med bokval med formler, ritualer Tack

2016-07-21 05:37 #0 av: Sagaliten

Ledsen om jag ställer en fråga ska som kanske ställts tusen gånger men min dyslexi gör det väldigt tufft att solka all info din finns så därav detta valet får att få precis det jag söker.

Jag har en fråga angående former och ritualer osv och helt på svenska eller lättare engelska pga dyslexin
Finns det några bra seriösa böcker som från grunden går igenom den del av magi och "häxeri" som handlar lite mer specifikt om firmakort och trollformler och vad man behöver till osv.
Söker ingen "snabbkurs" i det utan ner en djupdykning.
Skulle vilja veta allt ifrån definitionskillnader mellan formler och ritualer. Kan det delvis överlappa men att ritualer är en större process eller hur jag ska förklara det.
Hur man gör egna ritualer och formler. (Lite färdiga hade ju också varit bra både för att se hur det kan se ut, lära sig och få inspiration.
Gärna när på dygnet, månaden(månfaser), året som passar vad bäst
Om det finns hur man använder de olika elementen för att förstärka
Örter, ljus, stenar, kristaller, rökelse osv
Redskap

De böcker jag läst om känns som att inte tycks verka så seriösa och handlar inte om det rent konkreta så mycket.

Är relativt nybörjare och det är inget så att jag varken tror, förväntar mig att bli häxa över en natt, men som sagt, det just den biten
Har hittills mest hållit mig inom medialitet och healing, men nu är det dags att ta ännu ett steg vidare in på en stig i skoter och bredd och fördjupar mig ytterligare lite.

Tack på förhand

Anmäl
2016-07-23 20:47 #1 av: Sommarek

Jag vet inte om det är precis det du är ute efter, men wicca.nu har en hel del bra och djupgående, som "Att bygga en ritual", "Ritualen inom wicca" och "Elementen".  Där finns även en del om redskap, korrespondanser och annat som kan vara nyttigt. Sedan kan du ju klart fråga här också.   ;)

Vad gäller formel vs ritual skulle jag nog säga att du använder formler för att skapa en ritual. Du använder vissa ord för att åkalla elementen, andra för att uppnå något speciellt etc., och de utgör alla, tillsammans, ritualen.

Anmäl
2016-08-03 20:54 #2 av: Bara Anna

Fungerar det bättre om du får HÖRA texten? Det finns några stycken (Bla Solitary Witch av Scott Cunningham) inläst. Sist jag hittade den fanns den på tex Audible

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.