Allmänt

Elakt väsen eller bara trasig?

2016-10-24 21:15 #0 av: [Vargkors88]

Hej, jag har ibland lite svårt att uttrycka mig i text plus att jag nu när jag skriver detta har jag tung ångest och har lite svårt att fokusera tankarna, men ska göra mitt bästa.
Jag har sedan tonåren haft problem med depression och panikångest, och nu börjar jag närma mig 30.
Hade min första karatefylla när jag var 13 och började sedan röka hasch och pillertrilla, kunde bara umgås med folk om jag var påverkad av något.
Sedan när jag blev 17-18 började jag hänga med fotbollshuliganer och skinheads så då inget mera knark, men stora mängder alkohol istället. Jag har tappat räkningen på alla gånger jag suttit i fyllecell.
Mina baksmällor innefattar hallucinationer, höra röster, skakningar och paranoia mm.
Nu har jag varit nykter i ca två år och har gått hos psykoterapeut och lärt mig kbt för min socialafobi. Nu har ni lite bakgrundsfakta om mig.
Så nu till nutiden.
Jag isolerat mig så gått jag kunnat, bor i en liten stuga i skogen, jobbar måndag till fredag, gömmer mig när helgen kommer. Jag spenderar tid ute i skog och mark så mycket jag kan för det är där jag trivs bäst och jag tror att naturen har läkande kraft, jag brukar ofta prata med skogen och dess invånare för det känns som man inte blir stämplad på samma sätt som man blir av människor. Jag brukar också prata med djur även fast de inte direkt förstår vad man säger så känner dem av.
Jag har i många år kännt att något har förföljt mig, kan dock inte sätta fingret på vad och nu är jag är nykter och fortfarande dras med ångest/depression och självmordstankar.
Jag har kommit på mig själv med att vid flera tillfällen ha en diskussion med någon när ja är påväg att somna, som jag då förstunden är helt övertygad är en demon, men när jag vaknar kommer jag knappt ihåg vad vi pratat om jag kan inte riktigt avgöra om det är fantasi eller vad det är.
Kan det vara så att något väsen har klammrat sig fast vid mig någon gång i mitt liv eller är jag skadad av ett taskigt leverne?
Jag pallar snart inte mer.
Om det är en ande av nått slag, hur tar jag reda på vad det är för ande och hur blir jag av med den?
Alternativt hur får jag den att sluta plåga mig?

Anmäl
2016-10-25 08:32 #1 av: Sommarek

Jag är inte helt säker på hur ett gäng wiccaner ska kunna hjälpa dig med ditt problem (lika mycket eller lite som ett gäng katoliker eller buddister), men har du provat att utesluta en rent fysisk förklaring? Alltså, är du frisk? De här diskussionerna du har, är de betungande eller helt okej? Vad är det som gör att du tror att det är något ont?

Anmäl
2016-10-25 13:56 #2 av: [Rulander]

Ditt agerande har sannolikt öppnat upp på den andliga sidan. Du som så många andra. Alkohol och droger gör dig utsatt och försvarslös.

Du kan ha problem som är verkliga. Titta i ditt privata meddelande. Längst upp på sidan.

Anmäl
2016-10-25 18:17 #3 av: [Vargkors88]

Sommarek,
jag vet faktiskt inte riktigt, jag söker lite alternativ till vad läkarna tycker jag ska göra det vill säga medicinera bort alla problem.
Frisk är jag fysiskt tror jag, de har tagit alla möjliga prover.
De här diskussionerna är rätt lugna må jag säga, dock väldigt diffusa och det att ordet demon dyker upp i huvudet på mig.

Rulander,
Okej det är lite den känslan jag har!
Absolut jag ska kolla nu.

Anmäl
2016-10-26 08:34 #4 av: Sommarek

Om inte diskussionerna får dig att må dåligt hade jag nog inte bekymrat mig så om dom. Det kanske bara är ditt sätt att gå igenom saker och ting när du är lite halvvaken?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.