Litteratur, media & länktips

Böcker om Wicca

2018-07-24 12:56 #0 av: Själshjärta

Hej! 

Jag är intresserad av att lära mig mer om Wicca och skulle vilja köpa böcker om det. 

Har någon här läst Wicca for beginners: Fundamentals of Philosophy & Practice av Thea Sabin och/eller Wicca for beginners: A Guide to Wiccan Beliefs, Rituals, Magic, and Witchcraft av Lisa Chamberlain? Skulle ni rekommendera dem? Om ni har läst båda, tyckte ni att någon av dem var bättre än den andra?

Tacksam för svar!

Själshjärta

Welcome to the Black Parade

Anmäl
2018-07-24 13:35 #1 av: Sommarek

Så roligt att du är intresserad.  :)

Just de du nämner jag har inte läst, men det finns en lista med en lång rad "klassiker" här: http://wicca.nu/bocker/bocker.html. Många som är nya inom wicca läser också Scott Cunninghams böcker, framför allt "A guide for the solitary practitioner" och "Living Wicca" (finns på Akademibok, nog inte i butik men på hemsidan).

Tänk på att kritiskt tänkande är bra inom wicca, för även om en erfaren wiccan säger något, så behöver det inte stämma in på ditt eget utövande, eller på hur du känner. Det låter kanske lite snårigt, men när man läst lite och utövat en del så blir det till en vana.  ;)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2018-07-24 18:15 #2 av: Själshjärta

#1 Tack för hjälpen, jag ska definitivt kolla in länken! Glad

Welcome to the Black Parade

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.