Allmänt

Att vara wiccan

2018-07-27 15:41 #0 av: Själshjärta

Här är jag igen med fler frågor! 

Jag har börjat känna mig väldigt dragen till wicca... Det känns rätt, på något sätt. Det känns som om det är där jag hör hemma... kanske. Jag vet inte. 

Hur vet man att man är wiccan? Hur vågar man ta steget till att bli wiccan (jag hör till kristendomen)? Den som vill får gärna dela med sig av egna upplevelser, men det är självklart inget måste.

Jag har hört att wicca är en väldigt personlig religion, att man skapar sina egna ritualer och att man tror på det man tror på; att alla wiccaner inte behöver tro på exakt samma gud/gudinna/annat... stämmer det?

Om någon vänlig själ skulle vilja ta sig tid att svara på mina frågor skulle jag vara tacksam!

All of the pain away, away, away...

Anmäl
2018-07-27 21:35 #1 av: BabyDragon

Börja här

http://wicca.nu/

Sök på internet, läs böcker. Det finns massor. Kolla artiklarna och trådarna här på sidan.

Frågan dyker upp ofta och det blir samma svar på de flesta.

Lycka till =)

Anmäl
2018-07-30 07:42 #2 av: Sommarek

Som #1 säger, läs mycket! Ju mer du vet, ju mer vet du också om det här är religionen för dig. Man brukar säga att man ska utöva wicca (alltså göra ritualer) under ett år och en dag, för då har man gått igenom hela årshjulet, firat allt högtider och haft gott om tid att känna efter om det här är där just du hör hemma.  ;)

Om du sedan känner att du hittat rätt så är steget att "våga" bli wiccan inte så dramatiskt; det är ju inget som är farligt - tvärtom skulle jag vilja säga.

Anmäl
2018-07-30 12:25 #3 av: BabyDragon

Sen måste man ju inte komma ut heller. Har själv levt lyckligt i "garderoben" i över 10 års tid =)

Anmäl
2018-08-25 12:13 #4 av: Själshjärta

Tack för era svar!

All of the pain away, away, away...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.