2018-09-11 09:33 #0 av: Sommarek

Jag vet att det ibland inte är helt lätt att veta vad som hör hemma inom ämnet wicca eftersom vi är så många och så olika, och många av oss tror på olika aspekter av olika företeelser. Vi är många som tror på karma, auror och trefaldighetslagen - och lika många som inte gör det. Men det finns ändå en minsta gemensamma nämnare bland de flesta wiccaner, och det är att man firar årstidernas skiftningar och ser det gudomliga som varande både manligt och kvinnligt. Det innebär att även om somliga wiccaner tror på karma, så har karma inget med wicca i sig att göra, annat än med den enskilde wiccanen. Likadant är det med änglar, auror och kristaller. Visst finns det wiccaner som sysslar med ovanstående, men att tro att det gör det wiccanskt är samma logik som att säga att om majoriteten av wiccaner bär byxor, så är alla som bär byxor wiccaner. Ni hör ju själva hur tokigt det blir.

Därför: tänk till en extra gång innan ni skriver ett inlägg. Wicca är en religion, och om frågan inte hade funkat på ett forum om asatro/kristendom/buddhism, så har den antagligen inte heller här att göra. Visst kan man koppla ämnet till wicca genom att till exempel fråga hur andra wiccaner förhåller sig till frågan; då blir det genast en annan sak.

Det är definitivt alltid trevligt när folk skriver här, men med så många iFokus-sidor som det finns nu, så borde det gå att hitta ett lämpligt forum för de flesta inlägg.  Tummen upp